In our approach to this project we try to balance many things: heritage and creativity, memory and innovation, preservation and modernization, legacy and vision. 

 

The objective of this major renovation of the Harvey School Weil House and Barn is to return this portion of the site to the simplicity of the original farm homestead while recovering something of the spirit and spatial quality of the original architecture, lost amongst the accretions of later interventions.

When complete, this group of intimately scaled buildings and outdoor spaces will provide new welcoming and flexible facilities for admissions, development, alumni, and support operations, as well as flexible offices and conference facilities. 

 

Flexible space, within the new barn structure, will provide a unique place on campus to enable the school, in concert with its existing facilities, to fulfill its mission:  to foster lifelong learning and inspire students to develop the confidence and leadership qualities necessary to succeed in a diverse, competitive, and changing world.

For more information, see the Harvey School website.

Project Type

Delivery

Value

New Construction

Modernization

Addition

Interior Renovation

Design-Bid-Build

Confidential

Building Area

Site Area

Services Provided

7,000 ft

650 m

4 acres

1.6 hectares

Architectural Design

Interior Design

Sustainability Strategy

Site Design

2

2

1/1

Context

Site Plan
Site Plan

1st Floor Plan
1st Floor Plan

2nd Floor  Plan
2nd Floor Plan

Site Plan
Site Plan

1/3

Design

More Projects