This project combines three separate pre-war apartments into a loft home for a family of five, including three teenage boys.  The program includes four bedrooms, a library alcove, two home offices, a gourmet kitchen, new foyer and art gallery, living, and dining spaces, and a sound-isolated rehearsal room for amplified music.  New mechanical systems use intake air from the courtyard and roof-mounted condenser units.

 

Bamboo-clad interior columns create an interior street that connects the family spaces of the apartment.  The living, dining, and library alcove are arranged as a single loft-like space against the windows to maximize views of the city.

Project Type

Delivery

Value

Residential

Concept Design

n/a

Building Area

Site Area

Services Provided

5,000 sf

n/a

Interior Design

More Projects